Béla úr, az intellektuális hentes


Béla úr birkát gázolA Viasatnak van egy új műsora, a Sofőrök. Nem láttam még egy részt sem, csak egy 51 másodperces részletet belőle, de az is több volt mint elég. Az említett videón (alul) egy retardált idióta egy wannabe sofőr, nevezett Béla úr dudálva és kárálva belehajt egy birkanyájba a türkizkék Suzukival. Aztán ha minden igaz, elüt egy birkát. Majka közben kiabál: "Te nem vagy normális!" És valóban, egy birka van a lökhárító alatt, aki miután kihúzták saját lábán távozik a helyszínről. A birkát egyes információk szerint (bővebben itt) később le kellett vágni a sérülése miatt, mások viszont úgy vélik, hogy semmi baja nem történt. Ha más nem is, egy dolog azért biztos, ennek a videónak több olvasata van:

Az első: Béla úr valóban egy olyan közveszélyes őrült, aki gátlástalanul belehajt egy birkanyáj közepébe - ami helyébe nyugodtan képzelhetünk egy óvodával szemközti zebrát is, amin éppen vígan mosolygó idős nénik, terhes, iker-babakocsit toló kismamák és vattacukrot nyalogató tejfelszőke lurkók kelnek át kézenfogva -, és utána van pofája ártatlan képpel azt mondani, hogy "de hát én nem láttam, hogy elütöm!" Az ilyennek nem hogy jogosítványt nem adnék, de még a távirányítós autó irányítóját is kitépném a kezéből.

Ami emellett szól:
Béla úr nagyon hitelesen játssza a szerepét.
► Majka felháborodása is viszonylag őszintének tűnik. Ez mindenképp dicséretes, ha őszinte azért, ha pedig szerep, akkor jól játszotta.

A második: a Viasat3 megrendezte az egészet, megdumálták Béla úrral - aki mégsem közveszélyes őrült, csak olyan valaki, aki egy kis pénzért vagy hírnévért szívesen megcsinál bármit -, hogy akkor most játssza el, hogy elüt egy birkát. A birkát odafektetik lökhárító alá, majd úgy vágják össze, hogy hihető legyen a gázolás. Dráma a semmiből, botrány, Blikk címoldal, műsorpromó, blogbejegyzés a Paklo.net-en stb.

Ami emellett szól:
► A 37. másodperc környékén Béla úr visszatolat egy félmétert, ami furcsa, mert 5 másodperccel később kivülről látjuk az autót, és ott a birka pont a kerekek előtt van, ami a korábbi tolatás után nehezen értelmezhető. Persze elképzelhető, hogy a 37. másorperc és a 42. másodperc egyidőben zajlik, csak így sikerült összevágni. (egyébként csoda, hogy Béla úr a tolatással nem ütött el birkát - már ha nem ütött el)
► A birka látszólag sértetlenül pattan fel a kocsi alól.

Konklúzió:
► Nevezett Béla úrra egyik lehetőség sem vet jó fényt. Rövid kutatómunka után érdekes információval lettem gazdagabb. Béla úr nemcsak hogy wannabe sofőr, hanem wannabe focista is. A Lúzer FC - szintén Viasat 3, szintén egy részt sem láttam - szépreményű labdarúgója volt. De nem csak wannabe sofőr és focista ő, mindennek tetejébe még intellektuális is:
Béla úr
Sőt, még rajongói honlapja is van: link.
► Majka viszonylag jól jött ki a dologból: vagy egész jó színész, vagy emberileg azért nagy vonalakban a helyén van.
► A Viasat 3 jött ki a lehető legrosszabbul Béla úr ámokfutásából - legalábbis nálam. Ha megrendezték, akkor förtelmesen undorító, alávaló, szánalmas, szenzációhajhász adó - röviden. (És ami a legszomorúbb, hogy a kertévék közül még ezzel is messze a legszínvonalasabb csatorna.) Ha nem rendezték meg, akkor is gusztustalan hasznot húzni egy állat gázolásából, sőt asszisztálni hozzá. Mert nem csak, hogy nem próbálták megakadályozni, de direkt ők kérték meg a juhászembert, hogy ugyan terelje már oda a birkákat, mert hogy milyen vicces feladat lesz ez a mazsoláknak.Update /2007. október 24./:


Egy vágatlan verzió, ami az első feltevést tűnik igazolni.Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem lesz nyilvános.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><embed>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A szöveges mosolygók le lesznek cserélve a grafikus megfelelőikre.
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will automatically be converted to links.

További információ a formázási lehetőségekről

Elnézést a puszta feltételezésért,
...de reméljük, Ön nem robot.
Image CAPTCHA
(Kis- és nagybetű számít, szóközök nincsenek.)