Floppolt sor vs. Backdoor flush


Mortal Kombat, RaidenÚjabb vidám történet, pedig mostanában egyébként sem vagyok valami jó passzban, már ami az online pókert illeti. Tegnapelőtt sikeresen elbuktam körülbelül négy beülőt. Majdnem minden nagyobb bukásom KK-val a kézben történt, ami azért nem kis szó! A legkülönbözőbb módokon sikerült pénzt veszíteni két királlyal a kézben: volt hogy AA-ba futottam, volt hogy a QQ-nak feljött még egy Q, volt sor, de volt full is. Kicsit úgy éreztem magam, mintha a Mortal Kombatban lennék, ahol Goro rajtam mutatja mesterének, Shang Tsung-nak a fatality repertoárját, vagyis azt, hogy hányféle kivégzést képes végrehajtani: gerinc-kitépés, fej-lecsavarás, földbekalapálás, dobogószív-kitépése-majd-megevése, lélektelenítés... volt minden!


És még csak azt se mondhatom, hogy rosszul játszottam meg a lapjaimat. Keményen és agresszívan próbálkoztam, ugyanis az utóbbi időben kifejezetten kellemetlen tapasztalataim vannak a "csapdázással" ("csapdázás" vagy slowplay: amikor egy erős kezet gyengén játszunk meg, hogy elhitessük az ellenféllel, hogy nincs jó lapunk, hogy ezáltal még több zsét csaljunk ki belőle) kapcsolatban. Szóval kicsit összetörtem ezektől a sorozatos lemákolásoktól - mert nagy részük az volt, de ilyenkor azt az általam a 24-ből ismert, rendkívül frappáns és optimista - tipikusan amerikai - mondást szoktam magamnak ismételgetni, hogy Nem azok az igazán sikeres emberek, akik sosem buknak el, hanem azok, akik miután elbuktak, képesek újból és újból talpra állni. Ez a mondás valahogy mindig feltölt annyi energiával, hogy újult erővel vágjak bele a még nagyobb veszteségek termelésébe.

Nem volt ez másként most sem. Ma, másfél nap pihenő után újra virtuális kártyát fogtam a kezembe, hogy szívós munkával visszaépítsem a kis híján porig rombolt zseton-váramat. Egész jól indult a dolog, rögtön nagyvakként sikerült drillt floppolni, amivel egész sokat nyertem. Nem sokkal később sorhúzóval adtam meg egy kisebb emelést flop után, turnre meg is érkezett a lapom. Gondoltam most már sínen vagyok, a múlt ködös emlékei - azok a Komisz Királyok - a feledés homályába vesztek.
Ám ekkor egy nem várt fordulat következett: KTo-val limpeltem be. Flopra szivárvány Js Qd 9c jött föl. Mégis van Isten, nem halt meg, Nietzsche tévedett! - gondoltam. Direkt keveset - két vaknyit - emeltem, remélve, hogy valaki rám emel. Így is lett. Rögtön egy emelés, majd megadás, utána egy nálam kisebb zseton kupaccal rendelkező játékos all in ment, én pedig természetesen örömmel megadtam, sőt betoltam a maradék saját zsetonkészletemet is - ami talán vitatható lépés volt így utólag - de nem azért ami történt, hanem amúgy. Remélem világos Mosoly . A mögöttem ülő játékos is megadta az all in-emet, tehát összesen hárman maradtunk. Jött a turn: 3d. Majd a river: Ad. Már virtuális kezeimmel nyúltam volna a virtuális zsetonjaimért, gondoltam senkinél nincs két káró, olyan nincs! "Runner runner flushhúzóra" nem szokás all int megadni. A legrosszabb forgatókönyv, amit el tudtam képzelni az egy split pot (kassza felezés) volt, hiszen ha valakinél volt egy T, akkor máris A magas sora van, épp mint nekem. Bevallom már ennek sem örültem volna. Így utólag persze más a helyzet. Ellenfélnél: Jd 9d. Lehet hogy Nietzschének mégis igaza volt... Egy runner runner flush! (Runner runner valami: olyan valami, amihez az utolsó két kártyára, a turnre és a riverre is szükség van. Elég kicsi az esélye az ilyen valamiknek.) Persze, feljöhetett volna még egy J vagy egy 9, és akkor fullja van. De ennek se sokkal több az esélye, főleg annak tudatában, hogy a másik ellenfélnél is pont egy J 9 volt.

Ezt a "másik" ellenfelet nem hibáztatom, ő két párral a kezében flop után azt mondta, hogy all in. Magamat sem hibáztatom, én egy floppolt sorral a kezemben - "flushveszélyt" nem érzékelve - elfogadtam, sőt megtoldottam az all in-jét. De az első - a nyertes - ellenfelet nem tudom megérteni. Egy meglehetősen "sorveszélyes" flopon elfogadni egy kettes all in-t két párral.. ez nekem már nem fér bele.
(Ráadásul vezet a Patriots, holott inkább a Dallas Cowboys-nak és Tony Romo-nak drukkolok.)

PokerStars Game #12629602033: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25) - 2007/10/14 - 19:06:00 (ET)
Table 'Alva II' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: PartyHorst ($12.75 in chips)
Seat 2: boohoocry ($32.25 in chips)
Seat 3: rschwan ($9.90 in chips)
Seat 4: GosuMcBash ($32.55 in chips)
Seat 5: runtowin ($5.45 in chips)
Seat 6: beifinas ($22.90 in chips)
Seat 7: HERO ($24.30 in chips)
Seat 8: slatzCousin ($8.70 in chips)
Seat 9: AAGIANNI ($16.90 in chips)
GosuMcBash: posts small blind $0.10
runtowin: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to HERO [Kh Ts]
beifinas: folds
HERO: calls $0.25
slatzCousin: folds
AAGIANNI: calls $0.25
PartyHorst: folds
boohoocry: calls $0.25
rschwan: calls $0.25
GosuMcBash: folds
runtowin: checks
*** FLOP *** [Js Qd 9c]
runtowin: checks
HERO: bets $0.50
AAGIANNI: raises $0.50 to $1
boohoocry: calls $1
rschwan: raises $8.65 to $9.65 and is all-in
runtowin: folds
HERO: raises $14.40 to $24.05 and is all-in
AAGIANNI: calls $15.65 and is all-in
boohoocry: folds
*** TURN *** [Js Qd 9c] [3d]
*** RIVER *** [Js Qd 9c 3d] [Ad]
*** SHOW DOWN ***
HERO: shows [Kh Ts] (a straight, Ten to Ace)
AAGIANNI: shows [Jd 9d] (a flush, Ace high)
AAGIANNI collected $13.30 from side pot
rschwan: mucks hand
AAGIANNI collected $29.75 from main pot
*** SUMMARY ***
Total pot $45.30 Main pot $29.75. Side pot $13.30. | Rake $2.25
Board [Js Qd 9c 3d Ad]
Seat 1: PartyHorst folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: boohoocry folded on the Flop
Seat 3: rschwan (button) mucked [9h Jh]
Seat 4: GosuMcBash (small blind) folded before Flop
Seat 5: runtowin (big blind) folded on the Flop
Seat 6: beifinas folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: HERO showed [Kh Ts] and lost with a straight, Ten to Ace
Seat 8: slatzCousin folded before Flop (didn't bet)
Seat 9: AAGIANNI showed [Jd 9d] and won ($43.05) with a flush, Ace high

Update: Akik a virtuális zseton-váramért aggódnak, fellélegezhetnek. Épphogy, de sikerült a mai napot pozitív mérleggel zárnom. A new englandi hazafiak viszont legyűrték a dallasi tehenészfiúkat.Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem lesz nyilvános.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><embed>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A szöveges mosolygók le lesznek cserélve a grafikus megfelelőikre.
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will automatically be converted to links.

További információ a formázási lehetőségekről

Elnézést a puszta feltételezésért,
...de reméljük, Ön nem robot.
Image CAPTCHA
(Kis- és nagybetű számít, szóközök nincsenek.)